Vorige pagina

Hoe word ik vriend of adoptant?
De meest gebruikte manier is via de website door het aanmeldformulier in te vullen. U kunt het aanmeldformulier ook met de hand bij de entree van de Hortus botanicus Leiden invullen en direct inleveren. Is het voor u niet mogelijk om het aanmeldformulier digitaal in te vullen of de Hortus te bezoeken? Neem dan telefonisch contact op: 071-5275144.

Per wanneer gaat mijn vriendenkaart in en wanneer stopt deze?
Voor nieuwe vrienden is de vriendenkaart geldig vanaf de datum van registratie tot en met 31 december van het desbetreffende jaar. Wordt u na 1 juli lid dan betaald u de helft van de lidmaatschapsprijs. Daarna wordt het lidmaatschap jaarlijks automatisch met een kalenderjaar verlengd. Voor adoptanten is de kaart geldig vanaf de datum van registratie. De geldigheid van de kaart is afhankelijk van de duur van de adoptie, die vastgelegd is in de adoptieovereenkomst. Ook hier wordt met kalenderjaren gewerkt.

Ontvang ik elk jaar een nieuwe Vriendenkaart?
Aan het einde van het jaar wordt het lidmaatschap automatisch met een kalenderjaar verlengd. Wanneer we uw betaling hebben ontvangen heractiveren we de barcode op uw (digitale) kaart. U ontvangt dus geen nieuwe kaart.

Ik heb alleen een digitale kaart. Klopt dat wel?
Sinds 1-5-2020 geven we enkel digitale kaarten uit. We hebben hiervoor gekozen vanuit duurzaamheidsoogpunt. Ook bespaart het kosten waardoor we uw donatie dan nog beter kunnen besteden. Mocht het hanteren van een digitale kaart voor u niet mogelijk zijn dan maken we een uitzondering en ontvangt u een fysieke kaart.

Wat voor lidmaatschappen zijn er?
De stichting Vrienden van de Leidse Hortus kent twee soorten lidmaatschap. Eén is het vriendenlidmaatschap voor €25 euro per kalenderjaar. U kunt adoptant worden vanaf €100 euro per jaar.

Wat kost een lidmaatschap in 2020?
Bij een donatie vanaf €25 per kalenderjaar krijgt u als Vriend een Hortuskaart voor uzelf en één extra gast. Bij een donatie vanaf €100 euro per kalenderjaar krijgt u als Adoptant een Hortuskaart voor uzelf en drie extra gasten. Van dit bedrag kunt u een boom adopteren. Bekijk hier alle voordelen.

Ik wil een lidmaatschap cadeau doen, hoe gaat dat in zijn werk?
Via het aanmeldformulier kunt u iemand anders aanmelden voor een vrienden of adoptantenlidmaatschap. U kunt ook aan de kassa bij de ingang van de Hortus een formulier voor een lidmaatschap aanvragen en invullen. U kunt ervoor kiezen om het lidmaatschap direct naar de ontvanger te sturen of eerst zelf te ontvangen.

Welke betaalmogelijkheden zijn er bij jullie?
Vrienden kunnen zowel de eerste betaling als een verlenging voldoen via iDeal of met pin/creditcard/contant aan de kassa van de Hortus. Op dit moment is automatische incasso nog geen betaalmogelijkheid. Hier wordt aan gewerkt. Adoptanten ontvangen jaarlijks een factuur. Een andere mogelijkheid is het betalen van de het totaalbedrag in een keer.

Ik wil graag een (adres)wijziging doorgeven. Hoe kan ik dat het beste doen?
Dit kunt u doen door ons te contacteren per e-mail. Mocht u geen beschikking hebben over een e-mailadres, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Ons e-mailadres is: hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl. Ons telefoonnummer is: 071-5275144.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
Aan het einde van het jaar wordt het lidmaatschap automatisch met een kalenderjaar verlengd. U kunt uw lidmaatschap het hele jaar door opzeggen via e-mail of telefonisch. Ons e-mailadres is: hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl. Ons telefoonnummer is: 071-5275144.

Ik ben mijn lidmaatschapskaart kwijt, wat nu?
Via dit formulier kunt u eenmalig een nieuwe digitale kaart aanvragen.

Kan ik jullie ook steunen op een andere manier dan met een lidmaatschap?
Ja, u kunt een donatie zonder tegenprestatie doen of een schenking in natura. Een dergelijke donatie kan financiële voordelen hebben. Hier leest u er meer over.

Donatie zonder tegenprestatie kunt u overmaken op:
NL68 INGB 0003913813 t.n.v. Stichting Vrienden van de Leidse Hortus.

Liever eerst persoonlijk contact?
Mail hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl of bel naar 071-5275144.

Hoe wordt ik uitgenodigd voor vriendenactiviteiten?
Wij proberen iedereen op de hoogte te houden van activiteiten per e-mail. Mocht u niet over een mailadres beschikken dan sturen wij de uitnodigingen per post op.

Wat doen jullie met de bijdrage van de Vrienden?
De Stichting Vrienden van de Leidse Hortus steunt de Hortus op allerlei manieren. Uw bijdrage komt onder andere ten goede aan:

  • Onderhoud, vernieuwing en verfraaiing van de tuinen en kassen;
  • Vergroting van de aantrekkelijkheid voor bezoekers;
  • Acties en evenementen ter vergroting van de naamsbekendheid van de Hortus.

Ik word Vriend en wil meteen de Hortus bezoeken, mag ik dan gelijk al gratis naar binnen?
Wanneer u zich als Vriend aanmeld ontvangt u direct een digitale Vriendenkaart waarmee u door de toegangspoortjes kunt. Het is wel van belang dat u deze digitale kaart download op uw smartphone. Het Hortus Grand Cafe beschikt over een gratis toegankelijk WiFi netwerk.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens?
Wanneer u zich aanmeld als vriend van de Hortus gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Hier leest u er meer over.

Bij ons leer je de wereld kennen