Vorige pagina

U kunt ook een boom adopteren bij de Hortus. Zo draagt u bij aan het onderhoud van de oudste botanische tuin van Nederland.

Adopteer een boom

De Hortus botanicus Leiden beheert meer dan vijftig bomen die honderd jaar of ouder zijn. De oudste boom in de tuin is de goudenregen die al in boeken staat vanaf 1601; meer dan vier eeuwen oud maar liefst. Deze bomen hebben vaak speciale zorg en aandacht nodig. De Hortus stelt u in de gelegenheid voor een bepaalde periode een van de bomen te adopteren. Door uw adoptie helpt u mee om deze eeuwenoude boomsoorten in stand te houden.

Adopteer een boom

Vanaf €100 per jaar bent u adoptant. Hiermee draagt u bij aan het behoud van de oudste botanische tuin van Nederland. Uw hulp stelt de Hortus tevens in staat onze bijzondere bomen, van jong tot monumentaal, te onderhouden. U kunt per kalenderjaar beslissen of u uw adoptie wilt voortzetten. Het is ook mogelijk een adoptie cadeau te doen.

Wat krijgt u terug?

Te adopteren bomen

Klik hier en kies voor de adoptiewandeling. Op deze pagina vindt u een selectie van bijzondere te adopteren bomen en planten. Staat de boom/plant van uw keuze er niet tussen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via hortus@hortus.leidenuniv.nl of tel. 071-5275144.

Meld u aan als adoptant
Bij ons leer je de wereld kennen