Vorige pagina

Hoe kun je aan de hand van plantenresten iets zeggen over voedsel en dieet in het verleden? Op 22 maart hoort u het van archeobotanica Simone Reurings. Ze vertelt over haar onderzoek naar voedsel en dieet. Hoe kunnen we met vegetatiereconstructies uit het verleden iets zeggen over wat de mensen tienduizenden jaren geleden aten? Simone gebruikt paleobotanische technieken om te leren over de voedselvoorzieningen van de eerste Friese boeren - hoe zij het verbouwen van gewassen combineerden met het exploïteren van de natuurlijke omgeving. Uiteindelijk gaan we terug naar Leiden, waar we eeuwenoude beerputten vinden die ons informeren over het dieet van de Leidenaren uit voorgaande eeuwen. De Wintertuin van de Hortus is vernieuwd en uitgebreid met een extra luchtbrug. Hier vindt u meer informatie over planten die vroeg in de evolutie ontstonden. De lezing wordt gegeven door Simone Reurings.
Deelname € 4,- plus entree, met e-ticket € 2,50 plus entree, graag aanmelden.

Bij ons leer je de wereld kennen