Vorige pagina

Groeispiratie is een serie van vier verschillende inspiratie-dagen door kunstenares Wieteke Opmeer in de Hortus botanicus Leiden. Deze dagen bestaan uit een wandeling in de ochtend door de kassen en tuinen waarna een aansluitende creatieve les te volgen is in het gezellige Tuinhuis van de Hortus. U kunt zich voor de wandelingen of voor de hele dag inschrijven, per datum of voor de hele serie. Wie de hele serie volgt kan desgewenst meedoen aan een mini-expositie in de Hortus, (die zal plaatsvinden tijdens het themaweekeind Oogst op 6 en 7 oktober 2018).
Vandaag is de vierde en laatste inspiratiedag met het thema: Zaden en vruchten
Vooraf aanmelden voor de wandelingen en lessen is noodzakelijk, het aantal deelnemers is beperkt

Algemene info

Kunstenares Wieteke Opmeer biedt in het kader van het jaarthema Plant & eter een serie van vier inspiratie-dagen aan. Het doel van de dagen is om makers, creatievelingen en nieuwsgierigen te stimuleren inspiratie te vinden door verbanden te leggen tussen hun persoonlijke creatieve proces en de groeicyclus van diverse bijzondere planten in de Hortus.
De vier dagen hebben elk een eigen thema, steeds met een directe connectie met de plantenwereld en groeicyclus van planten.

Ochtend: 10.15 tot 12.00 uur
Een inspiratievolle thema wandeling door de tuinen en kassen van de hortus. Aan de hand van de planten in tuinen en kassen wordt creativiteit gekoppeld aan de plantenwereld. Door middel van leuke anekdotes, weetjes en soms filosofische benaderingen wordt er een link gelegd tussen menselijke creativiteit en de planten wereld. De wandeling heeft als doel te inspireren en creativiteit te prikkelen.

Middag: 13.30 tot 15.30 uur
Aan de hand van het onderwerp wordt er aansluitend 's middags vanuit een overkoepelende opdracht (Big Picnic) gewerkt aan een ontwerp, kunstwerk of geschreven werken die uiteindelijk zouden kunnen worden tentoongesteld in een kleine expo in de hortus.

Kosten
Deelname inspiratiewandeling € 20,-
Serie van 4 inspiratiewandelingen € 75,-
Deelname inspiratiewandeling plus bijbehorende les: € 50,-
Serie van alle 4 inspiratiewandelingen en bijbehorende lessen, desgewenst deelname aan mini-expo: € 190,-

U betaalt direct aan de kunstenares; na aanmelding ontvangt u van haar betaalinstructies. De prijzen zijn exclusief materialen, die brengt u zelf mee.

© Concept en beeld Wieteke Opmeer
Voor meer informatie wieteke@wietekeopmeer.nl

Data en thema's

Zaterdag 21 april (thema: kiem)
Zaterdag 19 mei (thema: groei)
Zaterdag 9 juni (thema: bloei)

Zaterdag 30 juni (thema: zaden en vruchten)

Zaden en vruchten

Hoe zou je een creatief werk of proces af kunnen ronden? Wanneer is iets af? Hoe zou je een creatief werk vast kunnen leggen? Hoe zou je ervoor kunnen zorgen dat werk zich verspreidt? Hoe zou je vruchten kunnen plukken van creatief werk? We onderzoeken tijdens deze dag de wereld van de planten om inspiratie op te doen en nieuwe verbanden te leggen voor je creatieve proces. Tijdens de wandeling door de kassen en tuinen bespreken we hoe verschillende flora zaden, sporen en/of vruchten produceren. Hoe zaden van verschillende flora verspreid worden. Denk aan zaden die oceanen over drijven op weg naar andere eilanden of zaden die verstopt zijn in de meest verleidelijke vruchten. Laat je inspireren door de vindingrijkheid van zaden en vruchten, en kijk hoe je dit kunt toepassen binnen je eigen creatieve proces. Door de kwesties aan elkaar te koppelen en te vergelijken kan er tijdens de wandeling een leuke wisselwerking ontstaan tussen de plantenwereld en je persoonlijke creatieve proces.

In de middag kan de aansluitende les worden gevolgd. Tijdens deze lesmiddag kan de inspiratie van de ochtend direct worden toegepast binnen de opdracht ‘Big Picnic’. Binnen deze opdracht wordt in vier lessen gewerkt aan een te exposeren werk.

 

 

 

Bij ons leer je de wereld kennen