Vorige pagina

De 15e editie van het groenste festival voor klassieke kamermuziek plaats van 25 juli t/m 11 augustus in de botanische tuinen van Amsterdam, Utrecht, Leiden, Wageningen en dit jaar zelfs in een kerk in Rotterdam.
Deze editie van het Hortus Festival heeft een andere opzet dan voorgaande jaren. Compacter maar toch uitgebreid. Elke week zijn er twee festivaldagen per locatie (Wageningen en Utrecht wisselen elkaar af) en naast de vertrouwde avondconcerten kunt u nu ook in de middag van een concert genieten. Daarnaast zijn er componeerworkshops voor kinderen en worden de bezoekers van de tuin verrast met gratis miniconcerten.

Het Hortus Festival 2018 staat geheel in het teken van de symboliek en de levenscyclus die bij elk mens eindig is. “De beste muziek gaat over de dood”, grapte eens redacteur Merlijn Kerkhof in het NRC.

Programma:

 • 11:00-15:25 uur: Miniconcerten door studenten van conservatoria, toegang gratis + regulier entree. Deze miniconcerten duren ongeveer 25  minuten en worden 5 keer herhaald
   
 • 13:00-14:00 uur: De muziekfabriek, workshop voor kinderen. In deze workshop gaan kinderen al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan!
   
 • 16:00-17:00 uur: Hortusensemble m.m.v. Cora Burggraaf
  - Gustav Mahler, Kindertotenlieder
  - Henri Purcell, Dido & Aeneas acte III
   
 • 20:00 - 22:00 uur: Bobby Mitchel, piano /Maarten van Veen, piano
  - Sergei  Rachmaninoff, Dodeneiland
  - Igor Stravinsky, Sacre du Printemps

De prijzen van de concerten variëren van € 21,50 tot € 27,50 met uitzondering van de VIP arrangementen. Jongeren tot en met 15 jaar € 10,00 voor een middagconcert en € 16,00 voor een avondconcert. Daarnaast zijn er aantrekkelijke kortingen voor Early Birds, Vrienden van.. en echte festivalgangers. 

Vakantiepas
Tip: In Leiden krijgen kinderen met de zomervakantiepas 2,50 korting op de componeerworkshops.

-------------------------------------------
VOOR DONATEURS/VRIENDEN VAN DE HORTUS BOTANICUS LEIDEN

Korting voor Vrienden van de Hortus
Vrienden/donateurs van de Hortus Botanicus Leiden krijgen 10% korting op reguliere concertkaarten van het Hortus Festival. Vul bij bestellen code HF2018 voor de speciale kaarten voor Vrienden van de Hortus. Deze korting geldt alleen voor middag- en avondconcerten en is niet geldig met andere kortingen.

Tickets
Kaarten voor Hortus Festival zijn eenvoudig online te bestellen. Bekijk het programma en verzamel één voor één de concerten die u wil bezoeken in de winkelwagen en reken ze dan meteen af. Print de tickets uit neem ze mee naar het concert, samen met uw eventuele kortingspas (Vrienden van Botanische tuin Leiden/Amsterdam/Wageningen/Utrecht, CJP. Leiden Zomervakantiepas). 

> Bekijk alle concerten per dag op hortusfestival.nl/programma
> Bekijk alle concerten per tuin op een hortusfestival.nl/locaties

Voorafgaand of na afloop van het concert dineren? Het Hortus Grand Café serveert in de periode van het festival elke week een wisselend festivalmenu. Dinervouchers koopt u tegelijk met concertkaarten in de ticketshop op de website van het HortusFestival. 

De volgende festivaldagen in Leiden zijn:

 • Donderdag 26 juli 
 • Woensdag 1 augustus
 • Donderdag 2 augustus
 • Woensdag 8 augustus
 • Donderdag 9 augustus
Bij ons leer je de wereld kennen