Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Norbert Peeters over fruit

Hoe komen we eigenlijk aan ons zomerkoninkje, waar bleven de pitten in de banaan? Botanisch filosoof Norbert Peeters weet er smakelijk over te vertellen. Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij eetbare gewassen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Deelname € 1,50, plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Open imkerijdagen

Kom bijen kijken in de Hortus tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Beide dagen om 12:00 uur familie-rondleiding ‘Op zoek naar de Hortusbijen’ door hortusimker Fred Weber en zijn helpers. U bezoekt ook de Hortus-imkerij, een deel van de tuin dat normaal gesproken voor publiek gesloten is. Beide dagen van 14.00-16.00 uur demonstraties achter het Tuinhuisje. Deelname gratis, u betaalt alleen entree.

Lees meer

Rondleiding in gebarentaal

Eenmaal per maand om 11.30 uur geeft een van onze dove rondleiders een rondleiding in gebarentaal langs de hoogtepunten van de Hortuscollectie. Deelname aan de rondleiding kan alleen na aanmelding. Deelname € 1,50 plus entree.
NB. Er is geen gids bij die vertaalt naar gesproken taal.

Lees meer

Open zomeravond

Alle zomeravonden in juli en augustus is de Hortus open tot 21:00 uur; entree tot 20:30 uur. Op een aantal avonden zijn er activiteiten, zoals de klassieke muziek-concerten van het HortusFestival in de Oranjerie; maar altijd is het heerlijk wandelen en genieten van de avondsfeer.

Lees meer

Zomeravondwandeling: tropische smaken

Alle woensdagavonden in juli en augustus is de Hortus open tot 21:00 uur; entree tot 20:30 uur. Vanavond vertelt Astrid Roquas over de tropische smaken in de Hortus.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij eetbare gewassen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag leidt Jan Hengstmengel u rond. Om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Deelname € 1,50, plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Zomercursus botanisch tekenen

Vijfdaagse cursus botanisch tekenen door Anita Walsmit Sachs. Natuurgetrouw schetsen en uitwerken van planten of delen daarvan in zwart/wit en/of kleur, in de lesruimte en in de kassen of als het weer het toelaat buiten. Aquarel-instructie en techniek en compositie. De begeleiding is zoveel mogelijk op individuele basis, maar enige tekenvaardigheid is een vereiste voor deze cursus.
Rondleiding door de tuin met een gids. Het aantal deelnemers ligt rond de 14 personen.

Lees meer

Open zomeravond

Alle woensdagavonden in juli en augustus is de Hortus open tot 21:00 uur; entree tot 20:30 uur. Op een aantal van deze woensdagavonden zijn er activiteiten, zoals de klassieke muziek-concerten van het HortusFestival in de Oranjerie; maar altijd is het heerlijk wandelen en genieten van de avondsfeer. Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer

Start evolutiecursus ‘Van alg tot orchidee’

Arend Wakker leidt in zes zomeravonden langs de complete evolutie van de planten. Het is geen theoretische cursus, maar één beeldend en doorlopend verhaal. Tijdens de cursus maakt u kennis met een groot deel van de levende plantencollectie van de Hortus. We zullen zien dat de evolutie van de planten zeer sterk samenhangt met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. Ook ontmoeten we fascinerende voorbeelden van de samenwerking tussen planten en hun omgeving. De wording en samenhang van de verschillende plantengroepen zal geïllustreerd worden met wat we met het blote oog kunnen zien.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij eetbare gewassen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag is Carla Teune uw rondleider. Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Deelname € 1,50, plus entree, aanmelden niet nodig.
Foto Cunie Sleijpen


Lees meer

Science café Granen

Een Science café is een gezellige, marktachtige bijeenkomst; u wandelt rond, praat en proeft hier en daar, en schuift aan bij de korte praatjes wanneer u daar zin in heeft. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen