Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

HOVO in de Hortus: de zintuigen van planten

Ook dit najaar is er weer een reeks colleges voor 50-plussers, onder de vlag van de HOVO. Arend Wakker liet zich door ons winterthema ‘De tuin als lab’ inspireren voor vier ochtenden over de zintuigen van planten.
4 Colleges op 3,17 en 24 november en 1 december, steeds van 10:30-12.30

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen zaden/pentechnieken, werken met de binoculair

Ontdek met bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel hoe mooi en functioneel zaden zijn. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.

Lees meer

Herfstcursus botanisch tekenen

4-daagse cursus onder begeleiding van botanisch kunstenaar Anita Walsmit Sachs met als onderwerp het bestuderen van herfstbladeren en vruchten.

Lees meer

Zondagwandeling Wintersmaken

Door Femke Frietema, Fred Weber en Carla Teune.
Al halverwege september doken in de supermarkten de pepernoten, speculaaspoppen en taaitaai-vrijers op. Vandaag hoort u de achtergronden van onze ‘wintersmaken’: de soms zeer oude, heidense betekenis; de relatie met de schepen van de VOC die volgeladen met geurige specerijen onze havens bereikten.
Deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Hortus wintercollege ‘De tuin als lab: Wat aten mensen in de prehistorie?’

door Corrie Bakels. Met proeverij door Ellis Grootveld.
Emeritus hoogleraar Prof. Dr. Corrie Bakels bekleedde een leerstoel palaeoeconomy aan de Universiteit Leiden sinds 1988. Zij is gespecialiseerd in prehistori een vroege landbouw, archaeobotany en vegetatiegeschiedenis. Vandaag vertelt ze over hoe onderzoekers achterahalen wat mensen in de prehistorie eten. Wat vermoeden we, wat weten we zeker, en hoe smaakte het?
Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Fotocursus Zaden en vruchten

Fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing geeft u kort instructie en daarna gaat u zelf aan het werk. Deelname €42,50 plus entree, Inclusief koffie/thee en wat lekkers
Van 10.00 - 14.00 uur. Aanmelden via de website van Hans Clauzing.


Lees meer

Wetenschappelijk tekenen tropische plantenfamilies/kenmerken weergeven

Bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel laat u de planten in de tropische kassen zien en helpt u ze helder weer te geven. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.

Lees meer

Zondagwandeling Tropische kassen

De verbouwing van de tropische kassen ligt inmiddels een paar jaar achter ons, en de beplanting is mooi volgroeid. Vandaag wijst een kenner u op bijzonderheden: een wonderlijk gevormde bloem, een felgekleurd blad, een plant die huisvesting biedt aan mieren, en meer.
Start 12.00 uur, deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Zondagrondleiding Bomen in de winter

Tuincollega Wouter Koopman wandelt met u langs de winterse Hortusbomen en wijst u op allerlei bijzonderheden.
Start 12.00 uur, deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Start voorjaarsreeks ‘Hovo in de Hortus’

Door Evelien Rozema, over planten, voeding en gezondheid. De andere cursusochtenden zijn 26 januanri, 2 februari en 9 februari, steeds van 10.30-12.30 uur. Informatie en aanmelden t.z.t. via de website van de Hovo.

Lees meer

Workshop wetenschappelijk tekenen ‘Rijst en grasachtigen’

Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Vandaag worden rijst en andere grasachtigen bestudeerd, u werkt deels met herbariummateriaal. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.

Illustratie Esmée Winkel

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen