Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Maandthema Juni: Vleesetende planten

De Hortus heeft gekozen voor een flexibele invulling van het jaarthema ‘Groen Vakmanschap’. Vanaf medio maart staan op tien plekken in de tuin driehoeksborden die elk een ander deel van de collectie uitlichten. Elke maand worden bij één van die borden planten gepresenteerd en zijn er activiteiten, groter of kleiner, al naar gelang de omstandigheden. U kunt dus elke maand iets nieuws verwachten.
Illustratie Joris Smidt

Lees meer

Online Museumnacht

Dit jaar geen fysiek museumbezoek, maar online is er van alles te beleven. Maak het u thuis gezellig en kijk mee in de duistere krochten van de Leidse musea!
Meer informatie volgt.

Lees meer

Textieltentoonsteling

Geen festival dit jaar, wel een tentoonstelling die vermoedelijk langer te zien zal zijn dan de hierboven genoemde data. Meer informatie volgt.

Lees meer

Zondagwandeling Vleesetende planten

Vandaag vertelt een kenner alles over de grote groep vleesetende planten, die de Hortus rijk is en hoe deze planten aan hun voedsel komen. En zouden er ook vegetariërs tot deze groep behoren?

Deelname: e-ticket € 4,- plus entree Hortus
Foto Nepenthes villosa, foto Art Vogel

Lees meer

Stoepplantjes-consulenten

Heb je vragen over stoepplantjes? Kom vandaag tussen half 1 en 2 uur naar de Hortus, naar het spreekuur van stoepplantjes-consulent André en zijn helper Ton. Neem je foto mee, of het plantje waar je een vraag over hebt. Attentie, bij slecht weer gaat het consult niet door, kijk op de dag zelf nog even op de website.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen