Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij aansprekende planten uit de tropen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag is Jan Hengstmengel uw rondleider. Attentie, om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.
Deelname is gratis. Groepen met meer dan zes personen kunnen niet deelnemen aan de inlooprondleiding.


Lees meer

Woensdagmiddag workshop Gamelan voor kinderen door Margriet Blom

Kunstenares Margriet Blom van Rembrandts Dochters geeft elke woensdagmiddag een workshop. Je kunt een keer of vaker meedoen. Het is binnen, dus je zit lekker droog als het regent. Schrijf je snel in want er kunnen maar tien kinderen per keer meedoen. De workshop duurt 1,5 uur. Leeftijd van 7-14 jaar.
14.30-16.00 uur. Deelname 1,50 plus entree.

Lees meer

Rondleiding orchideeën uit Indonesië (Engelstalig)

De Japanse Izai Kikuchi studeert biologie en is erg geïnteresseerd in orchideeën. Vanavond laat hij u de mooie en bijzondere exemplaren zien, met extra aandacht voor orchideeën uit Indonesië. De rondleiding is in het Engels; graag aanmelden.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij aansprekende planten uit de tropen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag is Carla Teune uw rondleider. Attentie, om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.
Deelname is gratis. Groepen met meer dan zes personen kunnen niet deelnemen aan de inlooprondleiding.

Lees meer

Open Monumentenweekend

In 2017 doet de Hortus ook weer mee met het Open Monumentenweekend.
Thema voor heel Leiden is ‘Boeren, burgers en buitenlui, met een snufje De Stijl'. Kom bij de gastvrouwen in de Hortus het boekje halen en start zo uw rondtocht door Leiden. Of eindig uw rondje Leiden bij ons, en sla uw slag op de kleine bollenmarkt. De Hortus is vandaag gratis open.
Beide dagen is er een rondleiding ‘Boeren in de Tropen’; deelname gratis, aanmelden ter plekke, aantal deelnemers beperkt dus wees er tijdig bij: zaterdag om 12.00 en 14.00 uur, zondag om 14.00 uur. (De reguliere zondagwandeling vertrekt om 12.00 uur).

Lees meer

Zondagwandeling De Tuin als lab

Er wordt veel óver planten gecommuniceerd, maar bij deze rondleiding door Sanne van Gammeren ligt de nadruk op de communicatie van planten zelf. Communicatie die mensen nauwelijks waar kunnen nemen, omdat deze te subtiel is.
Deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Nacht van Kunst en Kennis

Voor de vijfde keer viert de Hortus de Nacht van Kunst en Kennis. Een avond vol met leuke, interessante, gekke en prachtige acts, lezingen, rondleidingen, bands, workshop en nog veel meer. De Hortus is ook dit jaar weer van de partij.

Lees meer

Fotocursus specerijen

Fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing geeft u kort instructie en daarna gaat u zelf aan het werk. Deelname €42,50 plus entree, Inclusief koffie/thee en wat lekkers
Van 10.00 - 14.00 uur.

Lees meer

Studium Generale: Botanische Tuinen

Naar aanleiding van het Jaar van de Botanische Tuinen hebben Hortus botanicus en Studium Generale de handen ineengeslagen. In deze lezingenreeks passeren de uiteenlopende functies de revue die botanische tuinen hebben vervuld door de eeuwen heen. Van de eerste botanische tuinen bij de medische faculteit van Europese universiteiten tot de hedendaagse botanische tuinen als levende laboratoria en hoeders van de botanische biodiversiteit.

Lees meer

Workshop Wetenschappelijk tekenen ‘Vruchten/volume en structuur’ VOL

In de zomer zijn er al heel wat vruchten te vinden, en in september zijn er ook nog de nodige te vinden. Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.

Lees meer

Weekend van de Wetenschap: GIF in de Hortus

Hortus x Naturalis, een giftige combinatie in het Weekend van de Wetenschap.
Op 7 en 8 oktober openen musea, (onderzoeks)instellingen, laboratoria, universiteiten, bedrijven en tal van andere organisaties hun deuren voor u. Naturalis is dit weekeind present in de Hortus, met een giftig programma!
Er zijn workshops, mini-rondleidingen, pop-up wetenschappers.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen