Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Tentoonstelling Van Columbus tot Mayflower

Van 9 april t/m 26 november besteedt de Hortus botanicus Leiden aandacht aan Amerikaanse planten die op het moment dat het schip de Mayflower naar Amerika vertrok bekend waren in onze streken.

Lees meer

‘Honderdduizend bomen en een bos van draad’: borduur nu mee!

Borduur mee aan 'het bos van draad' van kunstenares Sara Vrugt. Dit kunstwerk van honderd vierkante meter wordt gemaakt in een pop-up atelier: deze zomer strijkt het neer in de Leidse Hortus. Het resultaat is een collectief woud van draad waarin je in gedachten kunt verdwalen. Bovendien planten we gezamenlijk een levend woud van honderdduizend bomen! Attentie er wordt alleen gewerkt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00-13:30 en van 14:00-16:30 uur. Deelname gratis, maar uitsluitend op reservering. Al geschikt vanaf 12 jaar, maar wel onder begeleiding.

Lees meer

Zondagwandeling Water in de Hortus - DIGITAAL

Sommige Hortusbewoners kunnen goed tegen droogte, andere kan het niet nat genoeg zijn. Vandaag laat rondleider Jens Schot u zien hoe planten aangepast zijn aan een leven in het water of juist onder zeer droge omstandigheden. Foto Cunie Sleijpen

Lees meer

Stoepplantjes-consulent

Heb je vragen over stoepplantjes? Kom vandaag tussen half 1 en 2 uur naar de Hortus, naar het spreekuur van stoepplantjes-consulent André. Neem je foto mee, of het plantje waar je een vraag over hebt.

De stoepplantjesconsulent is elke tweede zondag van de maand in de Hortus, dus ook weer op 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen