Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Rondleiding in gebarentaal

Eenmaal per maand om 11.30 uur geeft een van onze dove rondleiders een rondleiding in gebarentaal langs de hoogtepunten van de Hortuscollectie. Deelname aan de rondleiding kan alleen na aanmelding (aanmelden kan tot uiterlijk do 18 oktober 15:00 uur!). Deelname € 1,50 plus entree. NB. Er is geen gids bij die vertaalt naar gesproken taal. Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer

Mag ik je omi noemen?

Het kinderboek 'Mag ik je omi noemen?"' speelt in Leiden, met een rolletje voor de Hortus. Vandaag komt de schrijfster Nathalie van den Thillart een stukje voorlezen en geeft ze een workshop. Voor kinderen van 6-12 jaar.

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Paddenstoelen (VOL!)

Ze behoren niet meer tot het plantenrijk, maar het zijn geweldige tekenobjecten waar veel aan te ontdekken valt. Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of meerdere dagen inschrijven. Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van ene geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur. Deze workshop is VOL, inschrijving is niet meer mogelijk.

Lees meer

Start najaarsreeks Hovo ‘Koken en wetenschap’

Deze najaarsreeks op 4 vrijdagochtenden (2, 9, 16 en 23 november) vindt plaats in het Academiegebouw, met steeds een rondleiding in de Hortus na het college. De reeks heet ‘Koken en wetenschap, plant en eter in de Hortus botanicus Leiden’. Prof. Tinde van Andel start af met een college over erfgoed en eten.

Lees meer

Urban sketching in de Hortus

Workshop door Lieselotte van de Ven. Na een korte uitleg gaat u zelf aan het werk in de tuin of vanuit een mooi uitzichtspunt op de tuin. Aan het eind van de middag bekijkt en bespreekt u samen elkaars werk. Eenvoudige materialen zijn aanwezig maar neemt u zelf de materialen mee waar u graag mee werkt.
Deelname € 15,- plus entree, graag aanmelden. Onder voorbehoud.
Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer

Wintercursus botanisch tekenen Anita Walsmit Sachs

Cursus botanisch tekenen door Anita Walsmit Sachs. Natuurgetrouw schetsen en uitwerken van planten of delen daarvan in zwart/wit en/of kleur. Aquarel-instructie en techniek en compositie. De begeleiding is zoveel mogelijk op individuele basis, maar enige tekenvaardigheid is een vereiste voor deze cursus.

Lees meer

Bloembinden met Carla

Oud-hortulana Carla Teune maakt met u een bij het seizoen passend boeket tussen het weelderige groen op het Tropisch Terras. Deelname € 15,- plus entree. Graag aanmelden.
Foto: Hans Clauzing

Lees meer

Rondleiding in gebarentaal

Eenmaal per maand om 11.30 uur geeft een van onze dove rondleiders een rondleiding in gebarentaal langs de hoogtepunten van de Hortuscollectie. Deelname aan de rondleiding kan alleen na aanmelding (aanmelden kan tot uiterlijk do 8 november 15:00 uur!). Deelname € 1,50 plus entree. Let op, er is geen gids bij die vertaalt naar gesproken taal. Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer

Zondagwandeling Wintersmaken

Rondleiders Femke Frietema, Fred Weber Jack Sluijs en vertellen u over de achtergrond van de verschillende wintersmaken: van kruidkoek tot vrijer, van suikergoed tot marsepein. Aanmelden niet verplicht maar met een e-ticket bent u verzekerd van een plaats en voordeliger uit. Deelname € 4,- plus entree, met e-ticket € 2,50 plus entree.
Van 12.00-13.00 uur.
Foto: Stefanie uit den Boogaard

Lees meer

Fotoworkshop Tuinportret

Door fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing. In een tuin fotograferen is niet hetzelfde als een portret maken van een tuin. Hoe vertellen uw foto’s over de sfeer en structuur, natuurlijk met uw eigen accenten en ‘handtekening’? Welk diafragma? Handmatig of automatisch? Tegenlicht of juist niet? Op al deze vragen krijgt u antwoord in deze cursus. Op uw mooiste foto’s krijgt u online feedback!
Foto: Hans Clauzing

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Bomen in het najaar (vol!)

Herfstblad, al aangelegde knoppen, het transparante silhouet van bomen in november, vruchten en zaden. Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of meerder dagen inschrijven. Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van ene geldige collegekaart, wel aanmelden.
Van 10:30-15.00 uur.

Lees meer

Bloembinden met Carla

Oud-hortulana Carla Teune maakt met u een bij het seizoen passend boeket. Deelname € 15,- plus entree. Graag aanmelden.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen