Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Fotoworkshop Winterlicht

Door fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing. Hoe vang je de tintelende sfeer van een winterse dag, hoe maak je een stralende foto in de schemerige tropische kassen? Verschillende instellingen zoals ISO en witbalans zullen aan de orde komen. Na een korte instructie gaat u zelf aan het werk buiten in de tuin en in de kassen. Er is natuurlijk tijd en ruimte voor uw persoonlijke vragen en camera- instellingen. Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Op uw mooiste foto’s krijgt u online feedback!
Foto: Hans Clauzing

Lees meer

Zondagwandeling Vroege bloeiers

Of het voorjaar nu warm of koud is, oud-hortulana Carla Teune weet al heel wat bloeiende planten te vinden.
Van 12.00-13.00 uur, deelname €4,00 plus entree (bij e-ticket €2,50), aanmelden niet nodig.

Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer

Fotoworkshop Vroege bloei

Door fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing. Na de winter zijn de kleuren van de eerste bloeiers tegen het donkere hout extra fonkelend. Leg de sfeer van het vroege voorjaar vast. Na een korte instructie gaat u zelf aan het werk buiten in de tuin en in de kassen. Er is natuurlijk tijd en ruimte voor uw persoonlijke vragen en camera- instellingen. Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Op uw mooiste foto’s krijgt u online feedback!
Foto: Hans Clauzing

Lees meer

Workshop Wetenschappelijk tekenen Orchideeën VOL

Workshop door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,-, studenten € 7,50 plus vertoon van een geldige collegekaart. Attentie: deze workshop is vol, u kunt zich niet meer inschrijven. Wel is het mogelijk om u nog voor andere wetenschappelijke tekencursussen in te schrijven. Gebruik daarvoor de aanmeldknop.
Foto: Jan Meijvogel

Lees meer

Nationale Museum week

Onder het motto ‘Laat je verleiden door een museumstuk’ openen 450 musea hun deuren. En waar zijn er verleidelijker museumstukken te vinden dan in een botanische tuin? U betaalt regulier entree maar in het weekeind van 13 en 14 april zijn er extra activiteiten. U vindt ze t.z.t. op onze website.
Foto Cunie Sleijpen.

Lees meer

Rondleiding in gebarentaal

Eenmaal per maand om 11.30 uur geeft een van onze dove rondleiders een rondleiding in gebarentaal langs de hoogtepunten van de Hortuscollectie. Deelname aan de rondleiding kan alleen na aanmelding (aanmelden kan tot uiterlijk do 11 april 15:00 uur!). Deelname € 1,50 plus entree. NB. Er is geen gids bij die vertaalt naar gesproken taal.

Lees meer

Zondagwandeling Verleiding in de Hortus

Vanwege het thema van de Nationale Museumweek, ‘laat je verleiden door een museumstuk’, onthult rondleider Tonny Voorma de slinkse verleidingskunsten waarmee onze planten bezoekers trekken - voor bestuiving of voor verspreiding van zaad. Wandel mee en bekijk al die onschuldige Hortusbewoners met andere ogen.
Aanmelden niet verplicht maar met een e-ticket bent u verzekerd van een plaats en voordeliger uit. Deelname € 4,- plus entree, met e-ticket € 2,50 plus entree.
Foto Jan Meijvogel.

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Knoflook en allium

Met botanisch kunstenaar Esmée Winkel neemt u fraai gevormde geofyten onder de loep: de bekende knoflook en allium.
Workshop door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,-, studenten € 7,50 plus vertoon van een geldige collegekaart.
Illustratie Nienke Beets.

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Chinese tuin

Wetenschappelijk tekenen Chinese tuin
Botanisch kunstenaar Esmée Winkel onderzoekt met u een aantal mooie planten uit de Chinese kruidentuin van de Hortus.
Workshop door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,-, studenten € 7,50 plus vertoon van een geldige collegekaart. Foto Cunie Sleijpen.

Lees meer

Plantenmarkt

Onder de monumentale Hortusbomen verzamelen zich allerlei aanbieders en liefhebbersverenigingen met kramen vol bijzondere planten. Er is voor deze markt geen toeslag, u betaalt regulier entree. Kom genieten van de Hortus in voorjaarstooi, koop fijne plantjes voor uzelf of als (moederdag)cadeautje, en schrijf u in voor de workshops (nadere informatie volgt).
Op deze dag heeft de stichting Vrienden van de Leidse Hortus haar jaarvergadering.


Lees meer

Zondagwandeling Evolutie voor moeders

De meeste planten zijn zowel man als vrouw. Jonge onderzoeker Roderick Bouman gaat met u op zoek naar planten die van die standaard afwijken. Hij legt uit hoe de evolutie bij planten te werk gaat - ook voor meewandelende wat oudere kinderen en voor niet-kenners van biologie leuk om te horen. Wat dacht u van een vrouwelijke tak, geënt op een mannelijke boom, die schijnvruchten maakt met de doordringende geur van zweetsokken?
Deelname € 4,- plus entree, met e-ticket € 2,50 plus entree. Foto Cunie Sleijpen.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen