Vorige pagina

Op het terras van het Hortus Grand Café kunt u terecht voor een heerlijke kop koffie, thee met een taartje, lunch of borrel. Bij het pop-up horecapunt kunt u een koffie to-go of een horecabox halen. Het groene terras van het Hortus Grand Café is een unieke plek om te genieten van uw hapje of drankje.

Nieuw: Hortus horecaboxen
Met trots introduceren we onze nieuwe Hortus horecaboxen: een lunchbox gevuld met o.a. belegde sandwiches, een borrelbox met daarin kleurrijke kazen, charcuterie en gemengde noten en een soepbox, gevuld met alle ingrediënten voor een heerlijke wijnsoep. Voor een compleet overzicht klikt u op de PDF onderaan de pagina. Let op: wel 48 uur van te voren bestellen ivm voorradigheid.

Het terras van het Hortus Grand Café is open. Naast het bekende Curatorenterras achter de Wintertuin, komen er twee nieuwe terrassen bij. Eén naast de hoofdingang van de Wintertuin en één aan de voorkant van de Wintertuin, onder de Goudenregen. Hoe gaat een bezoek aan het terras van het Hortus Grand Café in zijn werk?

  • De terrassen zijn zeven dagen per week geopend, van 12.00-18.00 uur. (vanaf 19 mei van 10:00 - 18:00 uur).
  • Het is verplicht om van tevoren een plek op het terras online te reserveren via https://www.hortusleiden.nl/tafel-reserveren. Op rustige momenten is het ook mogelijk om ter plekke te reserveren.
  • Meldt u zich voordat u gaat zitten eerst bij de statafel op het terras achter de Wintertuin. Er wordt u een tafel aangewezen waar u plaats kunt nemen.
  • De verplichte gezondheidscheck en registratie gebeuren via een QR-code die u op de tafel aantreft. Scan de QR-code en doorloop alle stappen.
  • Op de nieuwe terrassen (aan de kopse kant van de Wintertuin en aan de voorkant van de Wintertuin) kunt u alleen een bestelling plaatsen via de QR-code die u op de tafel aantreft. Op het bekende Curatorenterras achter de Wintertuin kunt u een bestelling plaatsen via de QR-code en/of kunt u uw bestelling doorgeven aan onze medewerkers.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van onze medewerkers en de andere gasten op het terras.

Het Hortus Grand Café afhaalpunt is elke dag geopend van 10.00-18.00 uur. Het afhalen van uw bestelling vindt vanaf 28 april binnen aan de bar plaats en niet meer via het afhaalraam. U kunt ook een door onze chefkok samengestelde horecabox afhalen. Plaats vooraf uw bestelling. Afhaalproducten mogen niet op terras worden genuttigd. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

De toiletten in de Wintertuin zijn geopend tussen 10:00 en 18:00 uur. Het dragen van een mondkapje is hier ook verplicht.

I.v.m. de coronamaatregelen ontvangen wij momenteel geen groepen. De artikelen uit ‘lunchkeuzemenu’ en ‘Horeca arrangementen groepen’ zijn daarom op dit moment niet te boeken.

Reserveer een tafel
Bij ons leer je de wereld kennen