Vorige pagina

De tuinen en tropische kassen van de Hortus botanicus Leiden lenen zich uitstekend voor foto en filmshoots in een botanische setting. Wij maken een onderverdeling in bruiloftshoots, commerciële film/fotoshoots en particuliere fotografie.

Foto/filmshoots

De collectie, tuinen en kassen van de Hortus worden vaak gebruikt als decor in foto, filmshoots en modereportages, reclamefilms. U dient de shoots van te voren te reserveren via hortus@hortus.leidenuniv.nl.

Onaangekondigde foto- of filmshoots worden geweigerd of achteraf alsnog in rekening gebracht. Prijzen zijn inclusief visagie/kleedruimte en begeleiding door locatiemanager en exclusief catering. Foto/filmshoots zijn alleen mogelijk op werkdagen en niet in het weekend (zomer: dagelijks van 10.00-18.00 uur en winter: di t/m zo van 10.00-16.00 uur). 

  • Bij publicatie verzoeken wij om vermelding van Hortus botanicus Leiden

Kosten:  € 1000 incl btw

Pers foto/filmshoots

Bent u journalist of blogger en wilt u fotograferen of filmen? Wilt u opnames maken in de Hortus of een van onze medewerkers interviewen? Neem contact op met communicatie@hortus.leidenuniv.nl, dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen.

Spelregels tijdens foto/filmshoots:

  • Het is verboden om in de kassen of tuinen buiten de paden te treden. Ook voor het opzetten van lichten of statieven is het niet de bedoeling dat u tussen de planten gaat staan. Ook op plaatsen waar schijnbaar niets groeit, kan iets onder de grond zitten.
  • De Hortus is als museum geopend voor bezoekers, zij mogen geen hinder ondervinden van de film/fotoshoots. Houdt er rekening mee dat het in de kassen krap kan zijn.
  • Aanwijzingen van personeel dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.
  • Bij publicatie verzoeken wij om vermelding van Hortus botanicus Leiden
  • Fotoshoots kunnen alleen plaatsvinden binnen openingstijden van de Hortus, (zomer: dagelijks van 10.00-18.00 uur en winter: di t/m zo van 10.00-16.00 uur).

Bruiloftshoot

De Hortus is een geliefde plek om te trouwen of bruidsfoto’s te maken. Naar aanleiding van het coronavirus kunnen bruiloftshoots zonder verhuurreservering dagelijks georganiseerd worden van 10.00-12.00 uur en van 14.00-18.00 uur. Hierbij geldt dat foto's maken op/vanaf de looppaden en in de Tropische Kassen niet toegestaan is. Stel ons vóóraf op de hoogte van uw komst via hortus@hortus.leidenuniv.nl of telefonisch op 071 5275144. Een van onze dutymedewerkers komt zo nu en dan langs om te kijken of alles rondom de fotoshoot goed verloopt. Niet meer dan twee bruidsparen tegelijkertijd.

Kosten: entreeprijs per persoon (met Museumkaart gratis toegang). Tijd: binnen openingstijden (zomer: ma t/m vr van 09.00-18.00 uur en winter: di t/m vr van 09.00-16.00 uur - geldig tot 1 september 2020). 

Bij ons leer je de wereld kennen