Vorige pagina

De Hortus biedt een passend programma voor basisscholen.

Voor het schooljaar 2020-2021 starten de lessen na 25 oktober 2020. Omdat schoolgroepen niet tegelijk met individuele bezoekers in de kassen kunnen, zijn lessen tussen november en eind maart alleen op maandagen mogelijk, tussen 10.00-13.00 uur.
Aan deelname zijn kosten verbonden, vooraf reserveren verplicht.

Voor de eerste les van cultuurlijn Museum brengen jouw leerlingen een bezoek aan de Hortus botanicus Leiden. Dit zal voor veel van de leerlingen een eerste kennismaking zijn met imposante bomen en planten uit allerlei klimaatgebieden. Samen met een reisleider gaan ze in het levende plantenmuseum van Leiden op stap. In Plantenland doen de leerlingen kleine experimentjes. Ze worden bomendokter, maken een weerbericht en doen kleine geur- en kleurproefjes. Al wandelend en ontdekkend wordt ingespeeld op natuurverschijnselen die zich spelenderwijs aan hen voordoen: vormen van bladeren, kleuren van bloemen, het dierenleven in de Hortus. De seizoenen zorgen daarbij op natuurlijke wijze voor een steeds wisselend reisprogramma.

Bij de les wordt ingespeeld op wat er op dat moment in de Hortus is (afhankelijk van weer, planten, of seizoen). De les is altijd anders en niet alle onderdelen die in de lesbeschrijving genoemd worden komen dus altijd terug.

Kosten:

  • t/m groep 6 zijn de prijzen als volgt: 
    60 Euro per 15 leerlingen (1-15 leerlingen: 60 Euro, 16-30 leerlingen: 120 Euro).
    Deze prijzen zijn inclusief 9% BTW en gelden voor het schooljaar 2020-2021. Leerkrachten, rij-ouders en andere begeleiders mogen kosteloos mee naar binnen.
  • Voor groep 7 en 8 bieden wij geen standaard lesprogramma aan. Voor deze groepen kunnen wij eventueel een interactieve rondleiding verzorgen (ca. 1 uur).  Voor een rondleiding geldt een tarief van €90 per rondleider (max. 15 leerlingen) + €2,50 per leerling en per begeleider.

Lessen reserveren

  • Basisscholen in Holland Rijnland kunnen boeken via het Verwonderpaspoort
  • Basisscholen van buiten Holland Rijnland kunnen reserveren via 071-5275144
  • Groep 7 en 8 - Interactieve rondleiding (ca 1 uur): hier aanvragen
Bij ons leer je de wereld kennen