Vorige pagina

Het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht heeft twee nieuwe installaties in de permanente tentoonstelling opgenomen als voorproefje van de plannen voor in de nabije toekomst. Sterrewacht Leiden wil namelijk op korte termijn een nieuwe interactieve tentoonstelling realiseren, waarin bezoekers meegenomen worden op een reis door het heelal, beginnend bij onze eigen zon en eindigend bij de randen van de kosmos. Het is een unieke kans om sterrenkunde te populariseren.

Heb je altijd al eens een virtuele reis willen maken door de kosmos? Dat kan nu met de ‘Virtual Reality tour’. Zet de speciale bril op en je bevind je opeens midden in het universum. Of bouw je eigen sterrenstelsel met de ‘Galaxy Maker’ en bepaal hoeveel sterren, zwarte gaten en donkere materie je toe wilt voegen. Alles verschijnt vervolgens in een 3D-hologram!


De nieuwe aanwinsten zijn nu elke woensdag, zaterdag en zondag te bewonderen in het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht, tussen 11:00 en 16:00 uur (entree inbegrepen bij een bezoek aan de Hortus). Tijdens de kerstvakantie is de Sterrewacht gesloten. 
 

Bij ons leer je de wereld kennen