Vorige pagina

PhD kandidaten Roderick Bouman en Aninda Wibowo, Hoofd Collectiebeheer Gerda van Uffelen en directeur en prefect Paul Keßler presenteerden vorige week op het Flora Malesiana Symposium in Brunei.

Roderick vertelde over zijn PhD-onderzoek naar Phyllanthus en de nieuwe classificatie van de groep. Hij presenteerde onder meer om te zien of mensen het eens waren met veranderingen die op grond van zijn onderzoek voor zijn gesteld. Ook PhD kandidaat Aninda Wibowo presenteerde; over de evolutie van bloemkenmerken van het orchideeëngeslacht Trixspermum. Hierbij had ze een DNA-studie gedaan en bloemen gescand met o.a. een nieuwe methode om het vatenstelsel in 3d te laten zien.

Hoofd Collectiebeheer bij de Hortus Gerda vertelde over hoe de Leidse Hortus overeenkomt met de doelstellingen voor de conservatie van soorten en hoe deze strategie aangepast zou moeten worden voor Nederland en de Hortus zelf. Hierbij kwam ook ter sprake wat bepaalde problemen zijn binnen samenwerkingen van tuinen.

Hortus directeur en prefect Paul vertelde over het behoud van soorten in het Maleisisch gebied, hoe de Hortus van Leiden hier aan heeft bijgedragen (nu en vroeger) en waar botanische tuinen op moeten letten.

Het drietal ging samen met de rest van de deelnemers aan het symposium ook op een excursie naar de lokale tuin aldaar waarbij nog veel ongeïdentificeerde planten stonden, dus werden deelnemers gevraagd te helpen.

Meer informatie over het International Flora Malesiana Symposium vindt u hier.

Bij ons leer je de wereld kennen